fbpx

Fotografie op Instagram

Hoe belangrijk zijn goede foto’s voor de social media kanalen, Instagram en Facebook, van jouw merk? Dit klinkt als een retorische vraag en dat is het ook. In één oogopslag krijgen jouw volgers een glimp van jouw merk en bedrijf te zien. Dit betekent dat goede fotografie belangrijk is. Fotografie is een professioneel en gespecialiseerd vakgebied. Een fotograaf is opgeleid om de beste foto’s te maken en bewerken. Maar voor jouw merk wil je waarschijnlijk zelf aan de slag, alleen is de vraag hoe? Hoe springen jouw foto’s eruit tussen alle andere foto’s en video’s? Wij zetten een aantal tips op een rij!

GEBRUIK EEN GOEDE CAMERA

Bij het schieten van foto’s is het waardevol om een goede camera te gebruiken. Vandaag de dag is een smartphone meer dan geschikt om foto’s van hoge kwaliteit te maken. De iPhone X biedt bijvoorbeeld de ‘portretfunctie’, waarmee een goede scherpte –  diepte kan worden gecreëerd.  Geloof het of niet, de volgende foto’s zijn met een iPhone X geschoten. Als je wilt investeren in een goede camera, is het handig om te kijken naar de prijs, grootte en waar je de camera voor wil inzetten.

LICHT

Licht is key voor goede fotografie. Zorg er altijd voor dat er (dag)licht in de ruimte van de fotografiesetting is. Licht zorgt ervoor dat de cameralens het beeld goed kan vastleggen. Wanneer je buiten fotografeert, adviseren wij om uit te kijken met direct zonlicht. In het bijzonder voor de fotografie van personen. Dit heeft te maken met het vallen van schaduwen. Wanneer zonlicht op een gezicht valt, ontstaan er schaduwen in het gezicht.

HUMAN TOUCH

Voor social media content is het belangrijk om niet alleen het product dat jouw bedrijf aanbiedt vast te leggen. In sommige gevallen kan een volger van Instagram het product ook bij de concurrent aanschaffen. Laat daarom het gezicht achter je bedrijf zien. Wie zorgt er voor een goede sfeer en lach op het gezicht van de klant? Juist, dat is het team. Een persoonlijke binding tussen jouw bedrijf en klant is heel waardevol. Ga hier online mee aan de slag.

BEWERKING

Het bewerken van foto’s kan de foto maken of breken. Instagram biedt filters aan, waarvan wij aanraden om ze niet te gebruiken. De filters verlagen de kwaliteit van het beeld en zorgen ervoor dat specifieke kleuren worden versterkt. Dit betekent dat de balans van de verhouding van kleur en licht is verstoord. Probeer de foto te bewerken in de huisstijl van jouw merk. Betekent dit veel bonte kleuren en een hoge mate van licht? Of een meer rustige sfeer en indruk?

Genoeg tips om over na te denken en mee aan de slag te gaan, succes!

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.