fbpx

Fotostyling

Fotostyling

Als Instagram fanaten, zijn wij helemaal weg van een goede fotostyling. Dit betekent een goede setting van producten, personen en achtergrond. Allerlei aspecten om rekening mee te houden. Zie hierbij een paar tips om je op weg te helpen.

MOODBOARD

Met welke thema ga je aan de slag voor het schieten van foto’s? Heb je een moodboard gemaakt? Veel stylisten raden aan om een moodboard te gebruiken en dat is niet voor niets. Het werk heel fijn om te bepalen wat je wilt uitstralen, voordat je van start gaat.

KLEUR

Een essentieel onderdeel van het moodboard is de kleurstelling. Welke tinten zorgen ervoor dat de beelden in lijn zijn met jouw brand: de huisstijl, producten, collecties en jou als persoon.

AFSNIJDING

We hebben de neiging om producten volledig vast te leggen, maar het geeft een verassend effect wanneer je de setting afsnijdt, door het inzetten van een kader.

SCHERPTE – DIEPTE

Voor een professionele look, is het mooi om te werken met scherpte – diepte, waarbij het onderwerp scherp in beeld wordt gebracht en de achtergrond wazig en onscherp.

PLANTEN DOEN HET GOED

Ongeacht het onderwerp van de foto, zien we zien dat planten het goed doen. Het groen geeft een natuurlijke sfeer aan de foto, waardoor het beeld een frisse uitstraling krijgt.

KORTOM:

Een aantal elementen om in je achterhoofd te houden, wanneer je aan de slag gaat met fotografie voor jouw social kanalen.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.