fbpx
#insta is niet life - SEM social
instagram, semsocial, instagramleven, influencing
481
post-template-default,single,single-post,postid-481,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-2.6.0,woocommerce-no-js,,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

#insta is niet life

SOCIAL MEDIA, WAT DOET HET MET JE? 

Social media zijn ontzettend leuk. De platformen brengen mensen online bij elkaar, we geven elkaar een kijkje in ons leven. Maar niet geheel verrassend, we delen voornamelijk de perfecte momenten uit ons leven. Om 7 uur “sharp” in de sportschool, daarna een groene juice en soya latte, we trappen het weekend af met hippe feestjes en vliegen van het ene bounty eiland op Bali, naar wijngaarden in Kaapstad en witte bergtoppen in de Alpen. Is dit het nou?

Niet gek dat veel millenials kampen met psychologische klachten. Waarom ga ik niet 10 keer per jaar op vakantie?  Waarom heb ik nog steeds de liefde van mijn leven niet ontmoet? Waarom zit ik in vredesnaam elke dag op kantoor bij hetzelfde bedrijf, terwijl iedereen tegenwoordig ondernemer is en geniet van een hapje en drankje in de zon?

Het leven dat we laten zien op Instagram is een fractie van wie we écht zijn. Eerlijk is eerlijk, hoe moeilijk is het om je er niet door te laten beïnvloeden? Doen we dat niet allemaal? Maken we elkaar niet helemaal gek met foto’s en video’s van vakantieoorden, gevulde champagneglazen, dure designer(!) merken, sportscholen en fancy restaurants? Persoonlijk vind ik het af en toe moeilijk om hiermee om te gaan. Het leidt tot een streven naar perfectie, zowel op het gebied van werk als privé. Zo snel mogelijk succesvol willen zijn en daarnaast een druk sociaal bestaan.

Zo bruisend ziet mijn leven er alleen niet elke dag uit. Doordeweeks plof ik bijvoorbeeld na het eten graag op de bank. Ik kijk televisie, scrol elk half uur door Instagram en Facebook en ga om 23:00 naar bed. Ook heb ik mijn onzekerheden over zakelijk succes: gaan we deze opdracht binnenhalen? Bieden we een goede prijs? Zijn we creatief genoeg?

Dus, dat we elkaar bezighouden met een prachtig nep online leven, dat is duidelijk. De vraag is: hoe ga ik ermee om? Laat ik m’n gedachten en gedrag erdoor leiden of ben ik me bewust van het feit dat Instagram en Facebook maar een glimp van ons bestaan voorstellen? Laten we alles wat we online zien niet één op één in ons opnemen en genieten van het leven buiten Insta.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.