fbpx

Jonge ondernemende topper, Sophie

Jonge ondernemende topper, Sophie

Deze gastblog staat helemaal in het teken van de jonge dame: Sophie van der Steen, oprichter van bedrijf SocialbySooff. Wij vroegen de jonge dame een toffe blog te schrijven over haarzelf en haar onderneming, waarbij ze social media kanalen beheert voor andere bedrijven. 

Sophie aan het woord:

Mijn naam is Sophie van der Steen en ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Purmerend en zit in Amsterdam op school. Op het Mediacollege volg ik de opleiding Mediaredactiemedewerker en begin ik na de zomer met mijn derde en laatste leerjaar.

Een eigen bedrijf op je 17e, het klinkt allemaal zo onwerkelijk? Zo was het voor mij in het begin ook, maar nu naar een paar maanden is het toch echt werkelijkheid.

Al best lang had ik een passie voor Social Media, maar wist nooit de juiste manier om het te uiten. Ik was een tijdje actief als Micro-Influencer (voorheen @fashionbysooff) en had rond de 7.000 volgers. Het koste mij zoveel moeite en ik wilde wat anders, wat iets meer opleverde en wat goed te combineren was met school.

In december 2018 was ik gevraagd door Arwin Versteyne, eigenaar van BRASA Bar & Kitchen, om de Social Media van het evenement Winters Purmerend op te pakken. Een maand voor het evenement was ik pas gevraagd, dus het was een race tegen de klok om genoeg mensen te bereiken. In ongeveer 3 weken tijd wisten we 800 volgers te bereiken, best een prestatie!

Zelf vond ik het heel gaaf om bezig te zijn met een doel en er ook echt iets voor terug te zien. Arwin spoorde mij ook steeds aan om iets meer met mijn passie voor Social Media te doen en misschien zelfs wel mijn eigen bedrijf beginnen. Na twijfelen heb ik mij spontaan op een avond ingeschreven bij de KVK en daar was SocialbySooff.

In het begin wilde ik het rustig aan doen en met twee klanten beginnen. Ik vond het allemaal veel te leuk en ondertussen zit ik op vijf klanten. Sinds kort heb ik  ook BRASA Bar & Kitchen bij mijn rijtje kunnen toevoegen.

Het is hard werken voor een 17 jarige, want je bent continu eigenlijk aan het werk. Zodra je je telefoon in de hand hebt, kijk je toch stiekem even op de Instagram pagina’s van de klanten of er nog nieuwe ontwikkelingen zijn. Zelf ben ik blij dat ik hard kan werken en er positieve resultaten voor terug zie.

Ik hoop dat ik mijn kleine bedrijfje uit kan zetten tot een onderneming met een team en misschien zelfs wel een kantoor. Dit zijn allemaal dromen voor later, maar voor nu gaat het mij prima af!

 

Wil jij meer zien van mij? Volg mij dan op Instagram @socialbysooff.

Dit was de toffe gastblog van de leuke Sophie! Wil jij nu ook zichtbaar zijn op onze kanalen? Stuur ons een berichtje

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.