fbpx

Kledingzaken op social media

Kledingzaken op social media

Welke merken worden er verkocht? Welke collecties zijn in de sale? Wie geven je persoonlijk kledingadvies? Kledingzaken kunnen op social media hun klanten teasen naar de nieuwste collecties en aanbiedingen.

Voor kledingzaken zijn social media kanalen een belangrijke aanvulling om de omzet te laten groeien. Hoe pak je dit aan? Wij geven tips en tricks!

FOCUS NIET OP HET AANTAL VOLGERS, MAAR OP DE BETROKKENHEID VAN VOLGERS

Uiteraard willen alle ondernemers zo veel mogelijk mensen bereiken. Hoe meer bekendheid, hoe beter. Toch? Voor een kledingzaak hoeft dit niet per se de focus te zijn. Richt je vooral op de regio, daar bevindt zich de doelgroep. Zijn ze betrokken in de vorm van reacties en likes? Super!

CREËER MOOIE CONTENT VAN SAMENGESTELDE OUTFITS

Volgers kunnen moeite hebben met het samenstellen van een outfit. Laat vooral zien op welke manier een mooie outfit samengesteld kan worden. Op deze manier moedig je klanten aan om de volledige outfit aan te schaffen.

LAAT VASTE COLLEGA’S ZIEN

Een persoonlijk advies maken kledingaankopen prettig. Het vaste gezicht van de winkel mag daarom ook op de social media kanalen worden laten zien. Dat geeft een persoonlijke twist.

GEEF BLIJE KLANTEN EEN GEZICHT

Kledingaankopen gaan samen met emotie. Toch? Blije en tevreden klanten kunnen dat op een foto of video over brengen op volgers. Dat werkt aanstekelijk. Plaats een repost van een klant of film de klant in de winkel.

Check onderstaande voorbeelden voor inspiratie

Gesponnen suiker

Deze dame houdt het Instagram kanaal van haar kledingzaak actief bij. Veel roze, goud en pastelkleuren geven de winkel een vrouwelijke look.

Gesponnen Suiker SEM social

Things I like, things I love

Hier hebben ze het goed begrepen, mooie jonge meiden in simplistische items, en ook nog eens de leukste sieraden en woonaccessoires.

Things I like things I love

Hutspot

De social media kanalen van Hutspot focussen zich op de basistinten. Georganiseerde en in de basis strakke concepten en vormgevingen. Dit geeft een beeld van premium goods weer.

Hutspot SEM social

Rootz  Rhenen 

De dames van Rootz Rhenen laten de vaste gezichten van de winkel zien in mooie samengestelde outfits.

Rootz Rhenen SEM social

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.