fbpx

Mode & Fotografie: Emma van der Schelde

Mode & Fotografie: Emma van der Schelde

Ondernemende dames, wij houden ervan. Ditmaal vroegen we de 24-jarige Emma van der Schelde een toffe gastblog te schrijven over haarzelf en hoe zij social media inzet voor haar onderneming. Wij waren net zo benieuwd als jij nu bent.. Enjoy!

Ik wil me graag even voorstellen: 

Ik ben Emma van der Schelde, 24 jaar een Amsterdams stadsmeisje en een hopeloze romanticus. Sinds enkele weken ben ik afgestudeerd als media en mode stylist en ik fotografeer full time bruiloften. Voor mij is dit dé perfecte combinatie tussen mode, fotografie, grafisch en het bedenken van concepten.

Hoe zet ik social media in voor mijn onderneming?

Op dit moment verdeel ik de bruiloften en visual content creation onder in twee aparte instagram accounts, maar het valt wel onder één naam, namelijk mijn eigen naam: Emma van der Schelde. Ik heb hiervoor gekozen, omdat het twee totaal verschillende doelgroepen zijn, maar ik bij beide storytelling en personal branding wil toepassen.

Bijna al mijn klanten krijg ik vanuit Instagram. Omdat trouwen iets heel persoonlijks is en ik als fotograaf de hele dag dicht in de buurt ben van het bruidspaar, heb ik ervoor gekozen om persoonlijk te zijn. Ik deel wat ik doe, wie ik ben en soms ook wat mijn struggles zijn. Ik wil dat het bruidspaar het gevoel krijgt mij al te kennen, zo is de kans groot dat er gelijk een klik is tijdens het kennismakingsgesprek. Een goede klik is onmisbaar om het bruidspaar relaxt en verliefd op de foto te krijgen.

Hiernaast vraag ik bruiden wat hun favoriete moment van de dag was, deel ik tips over bijvoorbeeld verschillende dresscodes, oorbellen en andere mode items voor op je bruiloft.

“Wat je laat zien, trek je aan,”

Ik let erop dat alles wat ik plaats in dezelfde stijl is en bij mijn doelgroep past. Bij elke foto vraag ik mezelf af of dit een glimlach op mijn doelgroeps gezicht kan toveren?” “Zou mijn ideale bruid dit enthousiast aan haar vriendinnen laten zien?” Is het antwoord op deze vraag een ‘JA!’, dan weet ik dat ik in de goede richting zit.

Verder zorg ik dat mijn gehele instagram dezelfde uitstraling heeft. Denk hierbij aan je feed, maar ook aan je stories, highlights en bio (tone of voice). Ik maak van te voren een verschillende story templates die ik door de week heen kan gebruiken.

Dit was de toffe gastblog van de leuke Emma! Wil jij nu ook zichtbaar zijn op onze kanalen? Stuur ons een berichtje

Emma zit ook op Instagram!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.