fbpx

Social Media voor horeca

Social Media voor horeca

Restaurants, cocktailbars, lunchrooms, koffiebarretjes.

Even checken wat ze serveren, hoe ziet het interieur eruit? Zijn er al bekende influencers een smashed avocado toast gaan eten? Klinkt dit herkenbaar?

Zoals velen van ons weten, maken restaurants vandaag de dag goed gebruik van social media. Het is een gemakkelijke tool, die restaurant eigenaren zelf in handen hebben. Waarom zou je social media niet inzetten? Precies.

De volgende vraag is: hoe zet je social media slim in voor jouw restaurant? De volgende tips en voorbeelden helpen je wellicht op weg!

SPECIFIEKE NICHE RESTAURANT

Serveer je een specifieke keuken? Burgers? Cocktails en sushi? Taco’s? Pasta? Mossels en gin? Het werkt goed om voor een specifiek aanbod te kiezen. Hierdoor hebben volgers een duidelijke verwachting. Dit wordt als zeer prettig ervaren door klanten.

HEB JE EEN ONDERSCHEIDENDE HUISSTIJL ONTWIKKELD?

Bij de opstart van het restaurant heb je hoogstwaarschijnlijk een huisstijl voor al het communicatiemateriaal ontwikkeld. Van het logo, tot de menukaart, een visitekaartje en de website. Een huisstijl geeft een stukje herkenbaarheid. Creëer daarom tekst, foto’s en video’s voor de social media kanalen die in lijn is met de huisstijl.

MAAK GOEDE FOTO’S EN VIDEO’S

Een specifieke tip voor restaurants waar weinig daglicht naar binnen valt is het schieten van goede foto’s en video’s. Maak gebruik van een goede camera. Heb je die niet bij de hand? Voor een paar tientjes is het mogelijk om een goede gebruiksvriendelijke camera te huren.

NODIG INFLUENCERS UIT

Een gratis lunch? Een diner voor twee? We kunnen er niet omheen dat influencers een groot bereik hebben en hun volgers kunnen uitnodigen om een bepaalde plek te bezoeken of een specifiek item te kopen. Nodig een passende influencer uit om te komen eten en drinken in ruil voor een post of video.

Check onderstaande voorbeelden

Pluk Amsterdam

Ondanks dat de tafeltjes binnen ontzettend klein zijn, trekt Pluk vele bezoekers.

Pluk Amsterdam

Corner Bakery

Stipjes, felle kleuren, sterren, donuts en marshmallows.

Corner Bakery

The Seafood Bar

Verse vis en een glaasje bubbels? Cheers!

Seafoodbar

Geflipt

Het water loopt je in de mond bij het zien van deze burgers.

Geflipt burgers

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.