fbpx

Video op social media #yes!

Video op social media #yes!

Als we aan social media content denken, dan denken we aan: fotografie, Boomerangs, Stopmotions en natuurlijk aan: video. Social media heeft de mogelijkheid om elke vorm van video op in te zetten. Video’s zijn dan ook populairder dan ooit. Nieuwe en snelgroeiende platformen zoals TikTok trekken wereldwijd miljoenen mensen aan. Simpelweg omdat zij inspelen op de trends van online video’s. Social video is zo een trend: een pakkende video die zorgt voor interactie, kijkers aantrekt en vasthoudt.

Storytelling

Storytelling, een term die je waarschijnlijk al redelijk vaak voorbij hebt horen komen. Storytelling is simpelweg het strategisch inzetten van een goed geformuleerd verhaal wat de kijkers aanspreekt. En, storytelling wil je (moet je) invoegen in je video’s op social. Zorg er hierbij altijd voor dat er een duidelijke verhaallijn in de social video aanwezig is, ook voor een korte video. Verhalen zijn een groot onderdeel van onze menselijke natuur en video’s zijn ideaal voor het overbrengen van een verhaal.

Ps. Hier hebben we ook een (gratis) e-book over geschreven Storytelling.

Kort en krachtig

Say yes to: short! Korte pakkende video’s, die ongeveer tussen de 30 seconden en 1 minuut duren zijn helemaal in trek. Dit soort video’s zijn echter niet ideaal om een probleem uit te leggen, of de diepte in te gaan over een onderwerp. Wel zijn korte video’s tof om echt de aandacht van de kijker te trekken en ze bijvoorbeeld naar je kanaal te trekken.

Maar! Lange video’s sluiten we natuurlijk niet uit. IGTV’s zijn bijvoorbeeld video’s die altijd langer duren dan 60 seconden, waarin je kijkers mee kan nemen in een dag op kantoor, een kijkje achter de schermen, een samenvatting van een trip of bijvoorbeeld het delen van informerende content. Óók een perfect voorbeeld van een social video dus.

Doelgroep, vertel

Belangrijk is om te bedenken wat het doel is van de video én voor wie je de video inzet #kenjedoelgroep.

IMG_6655 (1)Enerzijds kan dit bijvoorbeeld de doelgroep zijn die je op dit moment al bereikt en anderzijds de doelgroep die je (ook) wilt gaan bereiken. Social video’s worden namelijk vaak duidelijk en doelgericht ingezet, zeker in advertising, om bezoekers van de zakelijke social media kanalen aan te zetten tot actie en interactie. 

Dus, bovenaan staat het leren kennen van je doelgroep. Bij het maken van de social video moet, om het juiste publiek aan te trekken, dan ook over de content nagedacht worden. Wat spreekt de doelgroep aan, waarvoor komen ze naar het kanaal van dit bedrijf, waarop reageren ze?

Interactie met de doelgroep 

Zo komen we uit bij het deel van interactie. Het uiteindelijke doel van het inzetten van de video is immers dat er een respons uitkomt, wat dat voor jou of jouw bedrijf persoonlijk ook mag zijn. Hoge interactie leidt op social media kanalen namelijk tot drie resultaten:

  • Dankzij hoge interactie zien meer en meer mensen jouw video, de post en dus je kanaal.
  • Hoge interactie equals hoog op de tijdlijnen in de socials.
  • Expertstatus! Bedenk je maar eens, als jij een bericht met veel repons ziet dan denk je: “Hé, waar gaat dit over, moet ik dit ook weten?”

Als laatste, zorg voor een duidelijke verhaallijn in de social video, ook voor een korte video. Verhalen zijn een groot onderdeel van onze menselijke natuur en video’s zijn ideaal voor het overbrengen van een verhaal. Een verhaal kan al ontstaan door naar het dagelijkse leven van een ijkpersoon uit de doelgroep te kijken, of, naar gebeurtenissen binnen het bedrijf. Het belangrijkste is dat het verhaal een duidelijke vorm krijgt en tot recht komt in de video.

Oh en, meer weten over hoe je (gemakkelijk) met je smartphone leuke video’s kan opnemen om strategisch zichtbaar te worden? Stuur ons een berichtje, we geven vaker live events én helpen je graag via Skype.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.